Thread
#prefect-ui
    m

    Marwan Sarieddine

    1 year ago
    Hi folks, it seems to me the upgrade in the prefect UI has introduced a bug - specifically when it comes to trying to Run a flow with parameters from the UI. I.e. it seems that inputting parameter values is no longer possible.
    I get the following error in the corresponding flow run
    {'type': ['Missing data for required field.']}
    however when I pass the parameters programmatically to client.create_flow_run - I don’t face this error
    Michael Adkins

    Michael Adkins

    1 year ago
    Jenny

    Jenny

    1 year ago
    Hi @Marwan Sarieddine - are you able to give any more information about how you're running your flow and what parameters you're using? It would be useful to know if you're adding parameters through the UI and if so how (JSON, the run page, the flow group settings?). If you're able to give an example that would be useful too! I'll create a ticket so you can add there or here if easier. @Marvin open "BUG: Type - missing data for required field" in UI
    Marvin

    Marvin

    1 year ago
    m

    Marwan Sarieddine

    1 year ago
    Sure it is a flow with a single parameter
    max_leases
    which is an integer
    it is through the run tab - please see the accompanying screenshot
    this should be the equivalent programmatically
    client = prefect.Client()
    client.create_flow_run(flow_id=flow_id, parameters={"max_leases": 1})
    Michael Adkins

    Michael Adkins

    1 year ago
    Thanks! We're having a hard time reproducing this but we're investigating
    m

    Marwan Sarieddine

    1 year ago
    would it help if I share the flow/flow run id ?
    Michael Adkins

    Michael Adkins

    1 year ago
    It's EOD here so people are signing off but the flow run id can't hurt.
    m

    Marwan Sarieddine

    1 year ago
    yes of course - it is understandable (no rush from my end) - here is the flow run id
    03ca38c7-6f81-4586-aae1-68a5745fa15b
    Jenny

    Jenny

    1 year ago
    Hey Marwan - one more question: what version of Prefect Core is your flow registered with? (It should be on the flow overview tile)
    m

    Marwan Sarieddine

    1 year ago
    Prefect Core Version:
    0.14.6
    Jenny

    Jenny

    1 year ago
    Thanks.
    Chris White

    Chris White

    1 year ago
    Hey @Marwan Sarieddine - we were able to identify the issue and release a fix, so next time you use the UI be sure to hard refresh and you should be good to go πŸ‘
    m

    Marwan Sarieddine

    1 year ago
    Hi @Chris White - thanks for the update, I just checked and it works now πŸ™‚