Thread
#prefect-ui
    b

    Bastian Röhrig

    11 months ago
    Hey everyone, I can't get agent automations in prefect cloud to work. When I setup an agent automation, it asks me to create or choose an agent config. I tried to pass on the name of this config to my agent on startup with the
    --agent-config-id
    flag, however that does not work because the
    prefect agent docker start
    command expects that flag to contain an id. Can anyone help me with that?
    Anna Geller

    Anna Geller

    11 months ago
    Hi @Bastian Röhrig, the process is described in the docs here.1. First, you have to go to the automations tab in the UI and set up an agent configuration as part of your Automation. 2. You’ll see the
    agent config id
    that is provided once your automation is created. This is a UUID. 3. You can then start your agent and pass this UUID to the agent start command:
    prefect agent docker start --agent-config-id your-uuid
    b

    Bastian Röhrig

    11 months ago
    Thank you, that worked 🙂 Follow up question: Is there a way I can delete agent configs in the ui? (I created several for testing purposes)
    Anna Geller

    Anna Geller

    11 months ago
    Nice work! I believe if you delete it this way, the config ID will be gone as well, since it seems to be coupled with the automation.
    b

    Bastian Röhrig

    11 months ago
    I just tried that, but I can still select the old superfluous agent configs when I create a new agent automation. That is not really a problem for me though.
    Anna Geller

    Anna Geller

    11 months ago
    Gotcha. You can probably do it using GraphQL mutation on
    agent_config
    schema.
    b

    Bastian Röhrig

    11 months ago
    Thank you for the GraphQL hint, I ended up deleting my old agent configs like that.